If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Айде и аз да се отбележа тук,и да стресирам с цени някой кандидат "алфист"!
Пристигане от Германия:169 000 км реални!
1.Ремъци,филтри,масло, ролки,работа:500-600 лв с безценната намеса и помощ на "Бат"Бобо!
2.Маркуч турбо скъсан-40 лв снадка.
3.Смяна дебитомер и регулиране на турбо-560лв-Отново "Бат"Бобо
4.След 13000 км по хубавите БГ пътища цялата предница и задница за смяана!
Предни горни носачи 2 бр-"MOOG"със сериозна отстъпка-200лв за двата.
Долни предни носачи 2 бр-"MOOG"със сериозна отстъпка-460лв за двата.
5.Задни напречни щанги 4 бр-Технорот с отстъпка -160лв всичко.
Това е за сега!Страстта изискава жертви, в моя случай големи!
Иначе прекрасна кола,много ме кефи,другото го отдавам на лош късмет!
Грях е, да я нямаш!!!АlfaRomeo-156SW/2.4JTD/Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm TI
Накладки предни Симер - 32 лв. всичко (ДДС вкл.)
+ труд 100 лв.
Значи цялата галимация излиза ремонт + изброените части около 320 лв. Трябва обаче да се има предвид факта, че всички части без биелетите ползват отстъпка като за фирма. Така е с добри познати като действаш. Иначе кръгло дава около 400 лв. цялата хава. Сега ме чакат гуми (нископрофилни) и стенд. Продължавам като стигна до тях.
Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена
4 нови гуми Goodrich (това е английското подразделение на Michelin) - 209 лв парчето (205х55х16) , като на приятел ми смъкнаха 20 лв от цената, а в последствие след поставянето, баланса и прочее смъкнаха още 19 лв - 680 лв всичко
20 (4х5) болта за джантите, старите не бяха подходящи за алуминиеви джанти, а за стоманени - 40 лв
Мисля да пусна снимки евентуално
Следва: предни спирачни дискове, старите са за боклука
Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена
аз до тук което съм купил е:
накладки предни "ferodo"-100лв.
накладки задни "ferodo"-50лв. най-добрите
2л. масло за скоростна кутия- 42лв.
маслен филтър-10лв.
филтър за климатика-10лв.
пистов ремък 1855мм. - около 30лв.
сега ще си купувам и помпа за хидравликата че е прцаках като пълен глупак - от Горна Оряхивица мисля че ще е около 100лв.
За ремонти пари още не съм давал
Ролки(рикамби оригинали), ремъци, масло WR 5 -40, маслен филтър, горивен филтър, поленов филтър, въздушен филтър, един тампон на двигателя
520 лева
Тампони на стабилизиращата щанга - полиуретанови от Хеед91 - 42 лева (колата заспа )
Слагане на тампоните, Смяна на масло на скоростната кутия (тутела не знам си кво синтетика от сервиза), Хидравлична течност , смяна задни накладки+ задните накладки, диагностика окачване, спирачки, ротор на алтернатора+ сваляне на стария и монтиране на новия(пак от сервиза другия (втора употреба + две лагерчета) - 362 лева общо с отстъпките и без ДДС за труда.
Comment